Šlehačková bábovka s rozinkami a mandlemi

Suroviny

vajec
5 ks
polohrubé mouky
350 g
pískového cukru
300 g
tekuté šlehačky
220 g
rozinek
50 g
nasekaných mandlí
50 g
vanilkový cukr
1 ks
kypřícího prášku do pečiva
1/2 balení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.Vmícháme šlehačku,prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva,rozinky a oloupané nasekané mandle.Těsto nalijeme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané bábovkové formy,vložíme do předehřáté trouby a zvlolna pečeme dozlatova.Nejdříve pečeme asi 30minut při nižší teplotě,aby bábovka dobře vyběhla,pak teplotu trochu zvýšíme a dopečeme.Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2011 8:50| autor: Alvaps

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist