Šlehačková bábovka s rozinkami a mandlemi

Suroviny

vajec
5 ks
polohrubé mouky
350 g
pískového cukru
300 g
tekuté šlehačky
220 g
rozinek
50 g
nasekaných mandlí
50 g
vanilkový cukr
1 ks
kypřícího prášku do pečiva
1/2 balení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.Vmícháme šlehačku,prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva,rozinky a oloupané nasekané mandle.Těsto nalijeme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané bábovkové formy,vložíme do předehřáté trouby a zvlolna pečeme dozlatova.Nejdříve pečeme asi 30minut při nižší teplotě,aby bábovka dobře vyběhla,pak teplotu trochu zvýšíme a dopečeme.Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2011 8:50| autor: Alvaps

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist