Slaný závin z chlebové mouky

Suroviny

chlebová mouka
150 g
hrbozrnná mouka
150 g
kvasnice
1/2 balíčku
voda nebo mléko
200 ml
olej
4 PL
ocet
1 ČL
sůl
cukr
1 PL
mléko
1 PL
lněné semínko
1 KL
slunečnicové semínko
1 PL
šunka
20-30 dkg
paprika
3-4 ks
rajče
3-4 ks
sýr
20 dkg
kečup
hladká mouka

Postup přípravy:

Na těsto je potřeba: 150g pšeničné chlebové mouky, 150g pšeničné hrbozrnné mouky, 1/2 balíčku kvasnic, 200ml vody nebo mléka, 4 lžíce oleje nebo tuku, 1 lžičky octa, sůl, 1 lžíce cukru, 1 lžíce mléka, 1 kávová lžička lněného semínka, 1 lžíce slunčnicových semínek i dýňových – jak máme doma

Na náplň: 20-30dkg šunky, 3-4 papriky, 3-4 rajčata, 20dkg plátkového nebo nastrouhaného sýra např. Eidam, troška kečupu – pokud chcete pikantnější závin může být ostrý, dle potřeby hl. mouka na podsypání

Z hl. mouky, cukru a špetky vlažného mléka uděláme z droždí kvásek. Z ingrediencí zpracujeme kynuté těsto, do kterého přidáme semínka, která máme připravena. Pokud máte domácí pekárnu zvolíte program příprava těsta.

Když je těsto nakynuté rozdělím je na 2 díly. Vyválím lehce válečkem placku, pokud se lepí podsype se hl. moukou. Placka se poklade půlkou ingrediencí na náplň: plátky šunky, nakrájenou očištěnou paprikou, rajčaty nakrájenými na osminky, pokape kečupem, zasype sýrem. Roláda se zavine a dá na plech, totéž uděláme s druhou polovinou těsta.

Necháme na plechu krátce odpočinout, můžeme mašlovačkou potřít vodou, chcete-li vajíčkem nebo olejem – záleží jaký chcete mít povrch, posypeme jemně slunečnicovými semínky a dáme péci do trouby na 160-180°C cca 45 minut.

Zchladlý závin můžeme podat jako občerstvení návštěvě, udělat místo chlebíčků, podávat vlažný nebo studený, to již záleží na Vás.

Dobrý tip na závěr:
Já dělám těsto v pekárně, dám si odložený start tak, aby bylo připravené když přijdu z práce domů. To pak zabere opravdu velmi málo času.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.7.2011 9:06| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist