Slané kynuté lívance

Suroviny

droždí
1/2 kostka
cukr krystal
1 PL
mléko
200 ml
máslo
30 g
vejce
2 ks
hladká mouka
250 g
nakrájené čerstvé zelí
2 hrnky
pepř, trochu cukru
dle chuti
sůl, máslo nebo olej na opečení
dle chuti

Postup přípravy:

Máslo rozpusťte a vlijte do mléka, droždí utřete s cukrem, přilijte mléko s rozpuštěným máslem, a přidejte vejce a mouku. Vymíchejte lívancové těsto (polotekuté) a nechte kynout.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Zelí nakrájejte najemno, orestujte na másle a ochuťte solí, pepřem a cukrem. Pár minut poduste (stačí 5 – 10) a nechte vychladnout. Když těsto vykyne, přidejte zelí a na másle nebo oleji (máslo je lepší) smažte lívanečky z obou stran dozlatova.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.9.2012 11:37| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist