Škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou

Suroviny

brambory
750 g
nasekané škvarky
100 g
horké mléko
1 hrnek
malý celer
1/4 ks
vejce
1 ks
mladá cibulka
2 ks
hladká mouka
5 PL
česnek
2 stroužky
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
olej na smažení

Postup přípravy:

1. Oloupané brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu.

2. Poté je zalijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř, sůl, najemno nastrouhaný celer a nakonec nakrájené škvarky a najemno nakrájené cibulky včetně jejjich zelené části (ty nakrájíme na kolečka).

3. Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou na něj nalijeme hromádky těsta, každou z nich pak rozprostřeme v tenké vrstvě na menší bramboráčky a smažíme z obou stran asi 5 minut dozlatova.

4. Horké škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou ihned přendáme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný olej a podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:16| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist