Škvařené houby na másle s petrželkou

Suroviny

houby
300 g
máslo
250 g
čerstvá petržel
3 snítky
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

V pánvi nebo nižším hrnci se silným dnem zahřejeme máslo a necháme ho rozpouštět při velmi nízké teplotě, aby se z něho postupně odpařovala voda, za průběžného míchání a sbírání pěny přepouštíme asi 30 minut, hotové máslo by mělo být zlaté a čiré. Hotové máslo ještě přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem. Houby očistíme, rozkrájíme na 1cm kousky, osolíme a v pánvi na části přepuštěného másla je opečeme dokřupava. Opečené houby vmícháme do zbytku přepuštěného másla, přidáme na drobno nasekanou petržel, zamícháme, dáme vychladit a ztuhnout.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 7:45| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist