Rýžový nákyp s jablky

Suroviny

rýže
300 g
mléko
600 ml
máslo
100 g
vejce
4 ks
moučkový cukr
120 g
jablka, švestky či meruňky

Postup přípravy:

Z rýže a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, postupně přimícháváme cukr. Vše přidáváme ke kaši.

Do máslem vymazaného pekáčku vlijeme nejprve polovinu hmoty, pokryjeme ji jablky, švestkami nebo meruňkami (mohou být i kompotované). Pak zalijeme druhou polovinou hmoty.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Nakonec pocukrujeme.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2011 9:24| autor: Bobina1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist