Rýžový nákyp s jablky

Suroviny

rýže
300 g
mléko
600 ml
máslo
100 g
vejce
4 ks
moučkový cukr
120 g
jablka, švestky či meruňky

Postup přípravy:

Z rýže a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, postupně přimícháváme cukr. Vše přidáváme ke kaši.

Do máslem vymazaného pekáčku vlijeme nejprve polovinu hmoty, pokryjeme ji jablky, švestkami nebo meruňkami (mohou být i kompotované). Pak zalijeme druhou polovinou hmoty.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Nakonec pocukrujeme.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2011 9:24| autor: Bobina1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist