Rybí polévka se zeleninou

Suroviny

voda

1,5 l

hlava z kapra

1 ks

kapr nejlépe ocasní

1 porce

mrkev

1 ks

petržel

2 ks

celer

¼ ks

menší cibule

1 ks

mražený hrášek

150 g

máslo

1 PL

sůl, mletý muškátový květ

dle chuti

kapří vnitřnosti

dle libosti

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit kapří hlavu a porci ryby. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso dobře obereme, aby v něm nezůstaly kůstky a dáme stranou. Do vývaru vsypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme až vše částečně změkne. Pak přidáme opláchnuté a na kousky pokrájené rybí vnitřnosti včetně jiker nebo mlíčí a vaříme ještě asi 15 minut. Hotovou polévku osolíme a okořeníme mletým muškátovým oříškem a na povrchu necháme rozpustit lžíci másla, které polévku tzv. zatáhne.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist