Rybí polévka se zeleninou

Suroviny

voda
1,5 l
hlava z kapra
1 ks
kapr nejlépe ocasní
1 porce
mrkev
1 ks
petržel
2 ks
celer
¼ ks
menší cibule
1 ks
mražený hrášek
150 g
máslo
1 PL
sůl, mletý muškátový květ
dle chuti
kapří vnitřnosti
dle libosti

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit kapří hlavu a porci ryby. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso dobře obereme, aby v něm nezůstaly kůstky a dáme stranou. Do vývaru vsypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme až vše částečně změkne. Pak přidáme opláchnuté a na kousky pokrájené rybí vnitřnosti včetně jiker nebo mlíčí a vaříme ještě asi 15 minut. Hotovou polévku osolíme a okořeníme mletým muškátovým oříškem a na povrchu necháme rozpustit lžíci másla, které polévku tzv. zatáhne.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist