Roštenky se salámem na maďarský způsob

rostenky-na-madarsky-zpusob-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí roštěnka
750 g
slanina
100 g
cibule
2 ks
hovězí vývar (lze i z kostky)
300 ml
hladká mouka
50 g
máslo
50 g
měkký salám
50 g
sádlo nebo olej
1 ČL
sladká mletá paprika
1/2 ČL
pálivá mletá paprika
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Plátky masa omyjte, osušte, osolte a vložte do kastrolu. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte na pánvi vyškvařit, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Potom přisypte papriku, krátce osmahněte a směs vložte na roštěnky. Zalijte je trochou vývaru, zakryjte a duste doměkka (asi 30 minut). Salám nakrájejte na kostičky a osmažte je na oleji nebo sádle. Měkké maso přendejte do jiné nádoby a uložte v teple. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji trochou vývaru, přidejte k vydušené šťávě a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Maso rozdělte na porce a na každou dejte hromádku salámových kostiček. Omáčku ochuťte solí a pepřem a přelijte jí porce masa. Podávejte s vařenými bramborami a hlávkovým salátem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist