Řízky s citrónovou nádivkou

Suroviny

máslo
40 g
olej
2 PL
česnek
3 stroužky
citron
1 ks
petrželka
3 PL
sůl, pepř
dle chuti
kuřecí řízek
4 ks

Postup přípravy:

Stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Sloupneme tenkou vrstvu slupky z dobře omytého citrónu a nadrobno ji nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo a 10 minut opékáme osolené kuřecí řízky. Vyjmeme, uložíme do tepla a na pánev dáme nakrájený česnek, citrónovou kůru, zalijeme dvěma lžícemi vody, šťávou z půlky citrónu, opepříme a necháme minutu dusit.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Přihodíme nasekanou petrželku a polijeme tím hotové řízky. Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.9.2012 8:57| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist