Polévka ze sýra se zeleninou

Suroviny

tavený sýr
400 g
mrkev
2 ks
petržel
1 ks
malý kousek celeru
1 ks
zeleninový bujón
2 kostky
voda
1 l
ovesné vločky
1 hrst
mléko
500 ml
kousek másla

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme na másle. Pak přidáme hrst vloček, společně krátce orestujeme, zalijeme asi 200 ml vody a přivedeme k varu.

V takto připravené směsi rozpustíme tavený sýr. Nevadí, když zůstanou menší sýrové hrudky. Do polévkového základu dolijeme zbylou vodu a mléko, přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
Polévku není potřeba nijak dochucovat ani solit. Kdo má rád polévky hustší, může přidat víc vloček nebo vmíchat máslovou jíšku s jarní cibulkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.5.2012 7:50| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist