Rajská omáčka se špikovaným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso
500 g
špek
50 g
kořenová zelenina
500 g
větší cibule
1 ks
černý pepř
3-4 kuličky
nové koření
3-4 kuličky
bobkový list
2-3 ks
mletá nebo čerstvá skořice
2-3 špetky
cukr
1-2 PL
rajský protlak
1 plechovka
vývar
1 l
máslo
2 PL
sůl a pepř
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso orestujeme ze všech stran na jemně nastrouhané cibulce a opečeme. Dáme si ho stranou a do výpeku přihodíme na kostičky nakrájený špek. Když je špek narůžovělý, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Pokud nechceme omáčku pasírovat, tak nedáme. U rajské to není žádná závada. Dále si vystačíme s rajským protlakem, který smícháme společně s kořením. Dusíme, dokud není maso měkké. Pro kontrolu do něj píchneme vidličkou. Pocukrujeme, okořeníme skořicí, přelijeme vývarem nebo vroucí vodou a přiklopíme. Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a potom znovu prohřejeme a okořeníme skořicí. Omáčku na závěr zjemníme máslem a zakápneme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist