Rajská omáčka se špikovaným hovězím masem

Suroviny

hovězí maso

500 g

špek

50 g

kořenová zelenina

500 g

větší cibule

1 ks

černý pepř

3-4 kuličky

nové koření

3-4 kuličky

bobkový list

2-3 ks

mletá nebo čerstvá skořice

2-3 špetky

cukr

1-2 PL

rajský protlak

1 plechovka

vývar

1 l

máslo

2 PL

sůl a pepř

dle chuti

citrónová šťáva

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Maso orestujeme ze všech stran na jemně nastrouhané cibulce a opečeme. Dáme si ho stranou a do výpeku přihodíme na kostičky nakrájený špek. Když je špek narůžovělý, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Pokud nechceme omáčku pasírovat, tak nedáme. U rajské to není žádná závada. Dále si vystačíme s rajským protlakem, který smícháme společně s kořením. Dusíme, dokud není maso měkké. Pro kontrolu do něj píchneme vidličkou. Pocukrujeme, okořeníme skořicí, přelijeme vývarem nebo vroucí vodou a přiklopíme. Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a potom znovu prohřejeme a okořeníme skořicí. Omáčku na závěr zjemníme máslem a zakápneme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist