Rajčatový základ na pizzu

Suroviny

rajská jablka
1 kg
bazalka
cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
sůl,pepř
oregano,tymián

Postup přípravy:

Rajčata spaříme ve vařící vodě a oloupeme. Mezitím si osmahneme dvě najemno nakrájené cibule. Když zesklovatí, přidáme česnek a po chvilence na kousky pokrájená oloupaná rajčátka. Vše posypeme najemno pokrájenou či sušenou bazalkou.

Necháme chvíli podusit, poté zalijeme vodou a zhruba 30 minut povaříme, dokud se nevypaří voda a nezůstane „kaše“, kterou ochutíme solí a pepřem.

Po vychladnutí naneseme na pizza těsto. Na tento základ klademe dle chuti a fantazie salám, šunku, slaninu, kozí rohy, sýr apod. Vše ještě posypeme oreganem a třeba troškou tymiánu.

Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180° C. Po 20 minutách pečení pekáč vytáhneme a vše ještě posypeme strouhaným sýrem, který již necháme v troubě jen rozpustit.

Na tento recept jsem použila rajčatový i špenátový základ. Takto mám pizzu doma nejraději.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist