Quiche s olivami a sušenými rajčaty

Suroviny

hrubá mouka

300 g

vejce

4 ks

olivový olej

2 PL

sůl

1 ČL

sušená rajčata naložená v oleji a česneku

6 ks

černé olivy bez pecek

1 malá sklenka

lučina

200 g

mléko

2-3 PL

pepř

dle chuti

zelená petrželka nebo pažitka

dle chuti

tuk na vymazání formy

dle potřeby

mouka na vymazání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 300 g hrubé mouky, 3 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli

Náplň: asi 6 ks sušených rajčat naložených v oleji a česneku, malá sklenka černých oliv bez pecek, 200 g lučiny, 1 vejce, 2–3 lžíce mléka, sůl a pepř, zelená petrželka nebo pažitka

Mouku prosejte na vál a utvořte do ní důlek. Rozklepněte do něj vejce, přidejte olej a sůl a nejdříve nožem, pak rukama vypracujte hladké tuhé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi 30 minut odpočinout. Lučinu smíchejte se žloutkem, mlékem a trochou nasekané natě a ochuťte solí a pepřem. Rajčata sceďte a nakrájejte na kousky, olivy na kolečka. Formu na velký koláč vymažte a vysypte moukou, na dno roztáhněte (rozválejte) těsto, okraje vytáhněte podél boků a zarovnejte. Na těsto natřete lučinovou směs, poklaďte kousky oliv a rajčat a okraje potřete bílkem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Koláč podávejte teplý či studený.

Tip: před koncem pečení posypte koláč nastrouhaným parmezánem nebo pecorinem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist