Pstruzi na smetaně

pstruzi-na-smetane-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

pstruh
4 ks
máslo
40 g
bílé víno
100 ml
bobkový list
1-2 ks
sladká smetana
200 ml
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti
hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

Očištěné pstruhy osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na teflonovou pánev s rozehřátým máslem a po obou stranách opečeme. Ryby podlijeme vínem, přidáme bobkový list a dusíme asi 8 minut. Nakonec zalijeme smetanou a dodusíme. Na talíři obložíme pstruhy na kolečka nakrájeným citronem. Podáváme s vařenými brambory.

Tip: pro doplnění chuti (a ještě větší efekt) můžeme pokrm posypat pokrájenými bylinkami.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist