Prokládaná vepřová kýta

Suroviny

vepřová kýta nebo plec
1 kg
cibule
3 ks
bylinky (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarýn, tymián)
1 hrst
česnek
olej
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Maso nakrájejte na dvoucentimetrové plátky, ale nedokrojte až do konce. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 °C 1,5 hodiny.

Po dopečení rozvažte, nechte 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč, než jak jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidejte trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zhoustnutí.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2012 6:18| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist