Prokládaná vepřová kýta

Suroviny

vepřová kýta nebo plec
1 kg
cibule
3 ks
bylinky (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarýn, tymián)
1 hrst
česnek
olej
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Maso nakrájejte na dvoucentimetrové plátky, ale nedokrojte až do konce. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 °C 1,5 hodiny.

Po dopečení rozvažte, nechte 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč, než jak jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidejte trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zhoustnutí.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2012 6:18| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist