Polská omáčka s hovězím jazykem

polska-omacka-s-hovezim-jazykem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí jazyk
1 ks
bobkový list
2 ks
nové koření
3 kuličky
tymián
1/2 lžičky
pepř
5 kuliček
nakrájená kořenová zelenina
100 g
velká cibule
1 ks
máslo
60 g
hladká mouka
60 g
rybízová marmeláda
120 g
červené víno
6 lžic
rozinky
2 lžíce
nasekané loupané mandle
1 lžíce
citron
1 ks
cukr
1 lžíce
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Jazyk operte, naklepejte a vložte do studené osolené vody. Přihoďte koření, půlku cibule, zeleninu a kousek citronové kůry a maso uvařte doměkka. Měkký jazyk prudce zchlaďte studenou vodou, nechte okapat a oloupejte (od širší části ke špičce). Z vývaru vyjměte koření a kůru a zeleninu použijte na polévku. Jazyk nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou. Druhou půlku cibule nasekejte najemno, osmažte ji na másle, přidejte mouku a upražte dočervena. Zalévejte postupně vývarem z masa, jíšku dobře rozmíchejte metličkou a stále přilévejte vývar, dokud nebude mít omáčka správnou hustotu. Potom ji za častého míchání nechte 15 minut povařit. Cukr rozpusťte na karamel a vmíchejte do omáčky, přidejte lžíci citronové šťávy, rybízovou zavařeninu a ještě provařte 5 minut. Omáčku přeceďte a vraťte do kastrolu. Vmíchejte víno, nasekané mandle a proprané a pokrájené rozinky. Plátky masa dejte do omáčky prohřát a podávejte nejlépe s karlovarským knedlíkem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist