Polévka ze sýra se zeleninou

Suroviny

tavený sýr
400 g
mrkev
2 ks
petržel
1 ks
malý kousek celeru
1 ks
zeleninový bujón
2 kostky
voda
1 l
ovesné vločky
1 hrst
mléko
500 ml
kousek másla

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme na másle. Pak přidáme hrst vloček, společně krátce orestujeme, zalijeme asi 200 ml vody a přivedeme k varu.

V takto připravené směsi rozpustíme tavený sýr. Nevadí, když zůstanou menší sýrové hrudky. Do polévkového základu dolijeme zbylou vodu a mléko, přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
Polévku není potřeba nijak dochucovat ani solit. Kdo má rád polévky hustší, může přidat víc vloček nebo vmíchat máslovou jíšku s jarní cibulkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.5.2012 7:50| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist