Polévka z drůbků se zeleninou

Suroviny

drůbky z kachny, krůty, kuřete (krky, křídla, žaludky)
širokých nudlí
80 g
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g
malá cibule
1 ks
másla
2 PL
hladké mouky
1 PL
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
vaječný žloutek
1 ks
mléka
65 ml
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy:

Řádně opláchnuté droby vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu, která při vaření vznikne odstraníme naběračkou. Do hrnce přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do měkka.

V kastrolu na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přeceděným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme.

Poté přidáme drůbeží maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přeceděného vývaru. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist