Polévka z čerstvých broskví
Umyté a vypeckované broskve podlijeme vroucí vodou a dusíme do měkka. Pak je prolisujeme, zalijeme vroucí vodou, přidáme vanilkový cukr, sůl, nastrouhanou kůru z citrónu a povaříme. V trošce vody rozmícháme maizenu, přilijeme do polévky a necháme přejít varem. Hotovou polévku ochutíme citrónovou šťávou.
umím si to představit vychlazené jako pochoutku – teplé ani omylem !
abych se přiznala polévku z ovoce jsem ještě nejedla….musíme vyzkoušet…v létě určitě osvěžující
tak tohle bude dobrota, to bych si dala
Polévka z čerstvých broskví je obľúbená v lete v južných krajinách. My nie sme na ňu naučený, preto nám nechutí.
U nás se sladké polévky nejedí a navíc mi přijde vhodnější na léto a ne na zimu.
O polévce z broskví slyším poprvé, asi bych ji nejedla
Sladké polévky by mi u nás prostě nikdo nejedl.
Polévka z čerstvých broskví je příjemné odlehčení po náročných svátcích.
Polévka z čerstvých broskví, tak to raději zrovna kompot.