Polévka se smetanou
Cukr svaříme v cca ½ litru vody, přidáme omyté a rozmačkané jahody. Necháme přejít varem a rozmixujeme. Pak vlijeme převařenou smetanu a citronovou šťávu, opět přejdeme varem a necháme vychladnout. Do talíře s polévkou přidáme kopeček zmrzliny, pár piškotů a čerstvou mátu na ozdobu.
Tyhle sladké polévky mne příliš neoslovují,ale proč to jednou nezkusit.
tohle musí být úžasná dobrůtka
V létě jsou studené polévky osvěžující, ale z jahod bych ji nedělala, protože je mám radši čerstvé nebo do zmrzliny 🙂
skvělé letní osvěžení.je to lahůdka.
Jahodová polévka? Spíše bych řekla dobrý desert.
jahodovou polévku jsem ještě neměla, ale vyzkouším
Zajímavá, určitě osvěžující záležitost. Jahody máme rádi, tak proč ne