Polévka s kukuřicí a kefírem

Suroviny

mražené kukuřice
200 g
cibule
150 g
hladké mouky
50 g
másla
80 g
zeleninového bujónu (1 litr)
2 kostky
kefíru z kozího mléka
50 ml
olivový olej
pažitka
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, zpěňte ji, přidejte hladkou mouku a vzniklou jíšku 3 minuty opékejte. Přilijte 1 litr zeleninového bujónu a metličkou vše dobře promíchejte. Přidejte kukuřici a 20 minut zvolna vařte. Osolte podle chuti. Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Na závěr zjemněte kefírem a krátce povařte. Naservírovanou polévku lehce zakapte olivovým olejem, přidejte nasekanou pažitku a čerstvě meltý pepř.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:46| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist