Plovdivské maso s hráškovou rýží

Suroviny

vepřová kýta

500 g

velká cibule

2 ks

mletá sladká paprika

grilovací koření

sůl

větší rajský protlak

1 ks

mouka na zahuštění

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na trošce oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš). Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo). Až maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmícháme ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.

Masíčko je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist