Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Suroviny

paprika

4 ks

mleté maso

500 g

sůl

dle chuti

vejce

1 ks

majoránka

dle chuti

strouhanka

dle potřeby

voda

1,5 l

rajský protlak

2 ks

nové koření

6 kuliček

bobkový list

dle chuti

cukr

dle chuti

hladká mouka

dle potřeby

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Na plněné papriky: 4 papriky, 500 g mletého masa, sůl, 1 vejce, majoránka, strouhanka

Na omáčku: 1,5 l vody, 2 rajské protlaky, 6 kuliček nového koření, bobkový list, hladká mouka, olej, cukr dle chuti

Papriky si očistíme a připravíme na naplnění. Připravíme si masovou směs – maso smícháme s vejcem, větší špetkou majoránky, přidáme sůl a strouhanky tolik, aby masová směs nebyla příliš tuhá. Papriky naplníme a vložíme do připraveného pekáčku (někdo má rád maso promíchané s vařenou rýží). Mezitím si připravíme rajskou omáčku. Na rozpáleném tuku připravíme jíšku, přidáme protlak a promícháme. Zalijeme vodou a povaříme. Přidáme koření, sůl a dle chuti cukr. Povaříme a hotovou omáčku scedíme k připraveným paprikám a masovým kuličkám. Vložíme do trouby (180°C) a pečeme do změknutí .

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.4.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist