Plněné kynuté ranečky se slaninou

Suroviny

polohrubá mouka

250 g

libová anglická slanina

120 g

žampióny

100 g

olej

2 PL

vlažné mléko

1,25 dcl

vejce

1 ks

žloutek

1 ks

cibule

1 ks

droždí

20 g

cukr

1 špetka

sůl, mletý pepř

dle chuti

kmín

dle chuti

máslo na potření pečicího papíru

dle potřeby

Postup přípravy:

Do hrnku rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, přilijeme tři lžíce mléka a přidáme špetku mouky. Rozmícháme, zakryjeme utěrkou a v teple necháme vykynout. Z mouky, kvásku, vejce, soli a zbylého vlažného mléka zaděláme tužší těsto, které necháme v teple pod utěrkou kynout 1 hodinu. Mezitím na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a kousky hub. Restujeme, dokud se všechna voda z hub nevypaří. Potom směs odstavíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto pomocí mouky rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme čtverečky asi 7×7 cm. Na každý dáme trochu nádivky, přeložíme a pevně přimáčkneme. Ze zbylého těsta připravíme tenké proužky, kterými ozdobně ovineme ranečky. Na plech vyložený pečicím papírem a potřený máslem naskládáme ranečky, spojem dolů. Necháme je ještě 10 minut kynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 175°C.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist