Plastická chirurgie - MUDr. Václav Poláček, CSc.

Na vaše dotazy spojené se zákroky plastické chirurgie, rizicích, rekonvalescenci, doporučeních a všem dalším, co vás zajímá, odpovídá renomovaný plastický chirurg MUDr. Václav Poláček, CSc. působící v Lékařské domě Praha 7. Jedná se o jednoho z nejzkušenějších operatérů, který za svoji činnost získal řadu ocenění. Již mnoho let patří mezi nejuznávanější plastické chirurgy v celé České republice. Pro své výborné operační výsledky je vyhledáván velkým počtem jak českých, tak zahraničních klientů.

Pro psaní dotazu do poradny musíte být přihlášen/a.

Přihlaste se zde

Dotazy

  • Dotaz: Cena odsátí tukových bulek?

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik by stálo odsátí tukových bulek, cca 2 až 4. Také by mi zajímalo jaká je cena pokud máme jizvy cca 2cm její odstranění. Děkuji za odpověď.

    Odpověď:

    Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ne vždy se dají tukové bulky odsát, k posouzení je nutné osobní vyšetření. V případě odsátí je cena dle rozsahu zákroku. Pro více informací se prosím obraťte na recepci plastické ambulance LD, kde Vám dají termín konzultace.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 11.12.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Puchýř po modelaci prsů

    Dobrý den,mám po modelaci prsů 3měsíce,po rozjetí spojů v podprsní rýze,zůstaly jizvičky velikosti bříška prstu,jizvy jsou červené a tenké,na zcela zhojeném spoji se mi udělala puchýř který se strhnul,místo je ted bolavé a lepí se na vše, co tam přiložím,poradíte jak léčit?Děkuji za vaši odpověd Petra

    Odpověď:

    Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Jizvy je možné korigovat po dozrání, tj. s časovým odstupem cca 6-12 měsíců. Zatím bych ve vašem případě doporučil jen v případě puchýře desinfekci a po zhojení silikonovou náplast nebo mast (Dermatix, Xeragel…).

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 8.12.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Zvětšení prsou v šedesáti letech

    Dobrý den.Bude mi sice 60 let ale postavu mám jak 18 letá,na které se vubec fizicky necítím,akorát bych potřebovala zvětšit prsa a odstranit vrásky,jeto možné.Jana Otčenášková Most

    Odpověď:

    Věk 60 let je právě vhodný k operaci. Dvacetileté dívky obvykle operace nepotřebují.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 6.12.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Diabetes a Facelifting

    Dobrý den,je mě 66 roků a měla bych zájem o facelifting nití, ale léčím se na cukrovku 2 typu a jsem na tabletách.Je pro mě tento zákrok možný. Děkuji za odpověď.Naďa z Přerova.

    Odpověď:

    Dobrý den,
    diabetes u tohoto typu zákroku není důvod ke kontraindikaci.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 4.12.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Lepší výsledek plastiky?

    Dobrý den, v pondělí 9.12.jsem podstoupila miniabdominoplastiku s liposukcí, již před rokem jste mi vy sám doporučil tuto menší operaci, bylo mi odsáto 250ml tuku a odebráno 10cm kůže v podbřišku, jsem 4 dny po operaci a převis tedy zmizel, jen mám pocit žeta povadlá kůže u pupku a pod ním je stále málo vypnutá, myslíte že se stav bříška může ještě zmněnit? Asi jsem čekala jiný výsledek.děkuji Dáša

    Odpověď:

    Dobrý den, děkujeme za důvěru, se kterou se na nás obracíte. Každý stav se dá dále vylepšit, ale ideálu se většinou nedá dosáhnout, cílem operace je tedy vždy zlepšení.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 1.12.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Operace stydkých pysků

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k operaci stydkých pysků. Mluvila jsem o tom se svým gynekologem a ten mi řekl, že to možné je, ale že je tady riziko, že nebudu při styku nic cítit. Je to pravda? A jak moc velké riziko? Děkuji

    Odpověď:

    Vážená paní,

    riziko ztráty prožitku je, pokud vím, velmi nízké. Říká se, že v medicíně je všechno možné a nedá se zcela vyloučit nic, ale s komplikací, o které píšete, jsem se ani v literatuře nesetkal. Nehledě na to, že stydké pysky nejsou hlavně vzrušivý orgán.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 30.11.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Kojení po operaci prsou

    Dobrý den, je mi 21, jsem bezdětná a ráda bych se zeptala, zda je možné po operaci prsou normálně kojit své dítě, nebo si budu muset implantáty nechat vyndat? Děkuji

    Odpověď:

    Dobrý den, děkuji za Váš příspěvek! S prsními implantáty se většinou dá bez problémů kojit, nicméně jsou i případy, kdy vlivem operace je kojení ztíženo či zcela znemožněno. Vyndání implantátů již na kojení nemá vliv. V případě zájmu o konzultaci se prosím obraťte na sestřičky na tel. 242 426 432.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 27.11.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Operace horních víček

    Dobrý den pane doktore, před 35 lety jsem měla popálený obličej a na horních víčkách mi zůstaly jizvy. Doporučil byste mi operaci nyní pokleských horních víček ? Děkuji, Zoja.

    Odpověď:

    Děkujeme za důvěru, se kterou se obracíte na naše pracoviště. Při poklesu víček je operace indikována. Ve jizevnaté tkáni se však musí pracovat opatrněji nežli ve zdravé. Konzultace s operatérem je před zákrokem nutná.

    Dr. Poláček

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 24.11.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Dají se upravit vpáčené bradavky?

    Dobrý den, zajímalo by mě jestli by se daly upravit vpáčené bradavky na standardní tvar, a pokud ano, dá se potom bez problémů kojit? Děkuji za odpověď.

    Odpověď:

    Dobrý den,
    ano, je to možné, operace nevyžaduje žádnou speciální přípravu a můžeme jí velice dobře provést v místním znecitlivění. Před operací je potřeba podstoupit mammologické vyšetření a mammolog nebo případně onkolog též operaci indikuje. 3 týdny před výkonem se nesmí užívat léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou (Acylpirin apod.) nebo jiné léky zvyšující krvácivost. Kontraindikací operace by mohly být určité krvácivé stavy, vážná celková onemocnění a akutní zánětlivé stavy v místě bradavek nebo jejich okolí. Je však bohužel potřeba počítat s tím, že při výkonech s přerušením mlékovodů je do budoucna velké riziko nemožnosti kojení.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 22.11.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Velká bolest

    Dobrý den, jsem nyní 11 týdnů po liposukci ultrazvukem, odsáto cca 1800 ml z břicha a boků...efekt je minimální, prakticky žádný. Dle lékaře, je uvolněná stěna dutiny břišní, což zhodnotil až po 6-ti týdenní kontrole a navrhuje nyní abdominoplastiku řezem kotva. Nicméně břicho mám neustále dost bolestivé, proto musím být pořád v kompresu, jakmile ho sundám, vadí mi dotek i lehkého prádla, noc bez kompresu pro mě znamela, při každém pohybu probuzení bolestí. Dotek na kůži (i jen lehkým trikem) pociťuji jakobych měla napíchané na pokožce malé jehličky, které do mě bodaly, což po chvílí jakoby pálí...je to normální stav? Po výkonu jsem měla také nesnesitelnou bolest, kdy sestra i po aplikaci analgetik volala lékaře, který poté ordinoval opiát, což jsem pak usnula a probudila se již bez silné bolesti. Ptám se, zda jsem já tak nadmíru citlivá a opravdu je to možné mít i po takové době bolest, či by to již opravdu nemělo být. Velice Vám děkuji za Vaší odpověď. Přeji příjemný den. Omlouvám se za anonymitu. H.K.

    Odpověď:

    Velmi pravděpodobně máte vysokou ciltlivost, co se týka pokleslé kůže jsou 3 měsíce dostatečně dlouhá doba k úpravě. Je pravděpodobné, že řešení je abdominoplastika. K zodpovědnému stanovisku je však potřeba osobní konzultace.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 20.11.2017 14:00 | Komentovat

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist