Plastická chirurgie - MUDr. Václav Poláček, CSc.

Na vaše dotazy spojené se zákroky plastické chirurgie, rizicích, rekonvalescenci, doporučeních a všem dalším, co vás zajímá, odpovídá renomovaný plastický chirurg MUDr. Václav Poláček, CSc. působící v Lékařské domě Praha 7. Jedná se o jednoho z nejzkušenějších operatérů, který za svoji činnost získal řadu ocenění. Již mnoho let patří mezi nejuznávanější plastické chirurgy v celé České republice. Pro své výborné operační výsledky je vyhledáván velkým počtem jak českých, tak zahraničních klientů.

Pro psaní dotazu do poradny musíte být přihlášen/a.

Přihlaste se zde

Dotazy

  • Dotaz: Jak se provádí facelifting pomocí nití?

    Dobrý den. Ráda bych se zeptala, zda provádíte Thread lift - facelifting pomocí nití a zda ho doporučujete. Má aplikace nějaké vedlejší účinky? Děkuji.

    Odpověď:

    Dobrý den,tato záležitost se dá velice dobře řešit tzv. Aptosem, který na naší klinice běžně provádíme. Jedná se o jemné vytažení kůže v oblasti tváře nebo čela v případech, kdy kůže není natolik povolená, aby se tento stav řešil chirurgickým face liftingem nebo chirurgickou operací čela. V tomto případě se kůže povytáhne pomocí speciálních vláken se speciálními háčky, které upevní kůži ve vytaženém postavení. Operace se provádí ambulantně v místní anestézii a po zákroku nevznikají žádné jizvy. Po operaci je kůže v oblasti tváře nebo čela přelepena náplastí, kterou si pacient sám odstraní 5. den po operaci. Po dobu 10 dnů je potřeba omezit mimické pohyby a fyzickou aktivitu. Kancelářská práce je možná už 2.-3. den po operaci s tím, že otoky a modřiny mohou přetrvávat po dobu asi 7 dní. Po odstranění náplastí není nutné další ošetření a odstraňování stehů. Po 14 dnech je možná plná fyzická zátěž.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 16.10.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Autoaugmentace prsů

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké zkušenosti (popř. víte o zkušenostech jiných kolegů z klinik plastické chirurgie) s autoaugmentací prsů = zvětšení prsů vlastním tukem. Jde u nás o poměrně novou nebo spíše mladou metodu zvětšení prsů, protože se neprovádí tak dlouho či běžně jako augmentace pomocí silikonů. Protože dochází postupně ke vstřebání určitého množství "přeneseného" tuku do těla, doporučuje se zákrok po 1/2 až roce zopakovat. Chtěla bych se proto zeptat, jestli nemáme s tímto zákrokem zkušenosti, popř. nevíte o spokojenosti klientek se zákrokem apod. Mám pocit, že jde o bezpečnější zákrok než augmentace pomocí silikonů (alespoň z hlediska možných pooperačních komplikací, zapouzdření silikonů...), ale možná se pletu. Na druhé straně si ale nejsem jistá, jestli pak nedochází třeba k nerovnoměrnému vstřebávání tuku z jednotlivých prsů, a nemůže tak dojít k tomu, že jsou prsa nesouměrná, jinak veliká apod. - že se tomu asi nedá zabránit. Předem děkuji za odpověď KATKA z Ostravy

    Odpověď:

    Dobrý den,

    metoda není rozhodně nová, byla vynalezena tuším před cca 20 lety, spíše se mění a vylepšuje odběr tuku, separace tukových buněk a jejich aplikace. Tato metoda má své limity, a to jak v množství aplikovaného tuku, tak v délce trvání optimálního výsledku. Část tuku se časem opravdu vstřebává a nelze předem určit kolik procent to bude. Závisí to na mnoha faktorech, udává se cca 20-50%. Ale pokud se tuk aplikuje rovnoměrně, dá se předpokládat i rovnoměrný úbytek. Obecně lze říct, že touto metodou nelze prsy zvětšit tak jako implantáty, ale nejsou zde problémy s cizorodým materiálem. V oblasti prsů se uvádí zvětšení o jednu velikost až dvě, ale to považuji za lehce nadsazené.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 13.10.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Úpava prsních dvorců po modelaci

    Dobrý den,jsem 2 měsíce po modelaci s augmentací,zjiostila jsem,že nemám oba dvorce stejně upravené a také mám ve vertikálních jizvách cca 2cm zbytky starého dvorce,můj lékař mi řekl,že to tak neni,ale já tvrdím opak,nejde jen o stejné zbarvení kůže,ale tato kůže reaguje na chlad smrskáváním stejně jako dvorec.dá se tohle opravit bez zdeformování prsů?děkuji za vaši odpověd,Alba

    Odpověď:

    Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Eventuální úprava dvorců, lze provést, ale s časovým odstupem od operace. Před dalším postupem je nutná osobní konzultace, během níž zhodnotím stav dvorců a doporučím další řešení.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 9.10.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Vrásky kolem očí, na krku a dekoltu

    Dobrý den! Chci se zeptat, jak je možné řešit vrásky kolem očí a na krku a dekoltu (vodorovné vprostřed krku a do tvaru V v dekoltu). Je mi 38 let. Jsem atopická ekzematička, od narození. To se projevuje "tenčí" a "křehčí" kůží. Hůře se mi na ní vše hojí. V obličeji mám rozšířené žilky a váčky pod očima, co se každé ráno půl dne "vstřebávají", rámované "modrou žílou". Děkuji.

    Odpověď:

    Dobrý den. Ve Vašem případě bych doporučil vyšetření u dermatologa. Je řada neinvazivních zákroků, kterými Vám může pomoci.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 6.10.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Facelifting po čtyřicítce?

    Dobrý den, je mi 40 let, mám 170/54kg, jen mě trápí kůže na krku, není to "ono". Prosím poraďte, měla bych v tomto věku zvažovat facelifting? Děkuji za odpověď Markéta Pátková

    Odpověď:

    Děkuji za Váš dotaz. Indikace k operaci obličeje, případně krku nebo miniliftu je jen málo závislá na věku. Záleží spíše na stavu tkání. Konzultace je však pro rozhodnutí o zákroku, jeho typu a rozsahu rozhodující.

    Dr. Poláček

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 4.10.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Jizva v obličeji

    Dobrý den,potřebuji info zda pomůže k zahojení a zlepšení stavu jizvy biostimulační laser.Jizvu mám 3 měsíce.Děkuji Rybičková.

    Odpověď:

    Dobrý den.

    Biostimulační lasery slouží k rychlejšímu zhojení. Na stav jizvy mají nepatrný vliv.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 29.9.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Jizva

    Dobrý den,který laser by byl učinný na zhojení a zlepšení jizvy 3 měsiční.Děkuji R.

    Odpověď:

    Dobrý den. Jizvu je potřeba vidět, aby bylo možné zvolit vhodný typ laseru. Doporučuji navštívit naše oddělení dermatologie, které se na laserová ošetření specializuje. E-mail: dermatologie@ld.cz

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 27.9.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Délka narkózy při zmenšení prsou

    pane docente chtěla jsem se zeptat mám hodně diagnoz mám velká prsa a chtěla bych je zmenšit děti neplánuji jak dlouho trvá narkoza?děkuji slečna Martina

    Odpověď:

    Dobrý den, děkujeme za Váš příspěvek. Modelace poprsí s jeho redukcí je zákrok trvající cca 1, 5 až 2 hodiny. Samozřejmě záleží na rozsahu operace.

    Pro případnou konzultaci se prosím objednejte na recepci na tel 242 426 432 nebo pomocí e-mailu: plasticka.chirurgie@ld.cz

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 25.9.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Správná velikost implantátu?

    Dobrý den,chtěla bych se informovat pokud mám velikost košíčků podprsenky "A" a to je někdy velké kolik by stálo vložit implantáty na velikost "B" nebo "C" a co by jste doporučoval pokud mám 45kg a 150 cm.Aby ta velikost nevypadala přehnaně velikost "B" by odpovídala? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem, Tereza

    Odpověď:

    Dobrý den, děkuji za Váš příspěvek! S ohledem na Vaše tělesné proporce, bych Vám určitě doporučoval zvolit implantáty spíše menší. Konkrétní velikost je ovšem možné domluvit během osobní konzultace, na které Vám plastický chirurg vše vysvětlí. Cena implantátů není závislá na jeho velikosti – cena se tedy nemění. Pro více informací a objednání se prosím obraťte na recepci Plastické chirurgie na tel. čísle 242 426 432 nebo 731 503 123.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 22.9.2017 14:00 | Komentovat

  • Dotaz: Jsou silikonová prsa zdravá?

    Myslíte si opravu, že silikonová prsa jsou zdravá? Když sem se dívala na pořad "O pár let mladší" a aktérky říkaly že to nic není, nevěřila sem jim. Navíc si myslím, že je to zásah do těla a v době¨,kdy rakovinou prsu umírá tolik žen, bych to ani nechtěla, radši budu vypadat tak, jak vypadám. Děkuji za odpoved

    Odpověď:

    Dobrý den, děkuji za Váš dotaz! Každá operace znamená pro lidské tělo určitou zátěž. To stejné platí i pro zvětšení prsou pomocí silikonových implantátů. Každé klientce je doporučováno navštěvovat minimálně jednou za rok svého plastického chirurga, který má tak prsy pod kontrolou. Klientky se také pravidelně posílají na Sonografické vyšetření, při kterém se odhalí sebemenší změny v prsu ženy. Žádnou klientku však operaci podstoupit nenutíme, vždy se jedná o svobodné rozhodnutí konkrétní ženy.

    Odpověděl/a: MUDr. Václav Poláček, CSc., 20.9.2017 14:00 | Komentovat

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist