Piškotová roláda
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku. Těsto vlijeme na tukem dobře vymazaný pergamen nebo alobal. Pečeme v předehřáté troubě 3 minuty. Po upečení roládu naplníme.
Jemná kynutá bábovka s rozinkami
2 hodiny středně těžké
1 hodina snadné
1 hodina snadné
1 hodina středně těžké
2 hodiny středně těžké
1 hodina obtížné
Jánošíkova placka se sýrem a brambory
1 hodina snadné
Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem
1 hodina středně těžké
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky, cukr a mouku. Těsto vlijeme na tukem dobře vymazaný pergamen nebo alobal. Pečeme v předehřáté troubě 3 minuty. Po upečení roládu naplníme.
Piškotová roláda – zkoušela jsem i navlhčit a zase se mi polámala , fňuk !
rolády miluji , ale neumím je dělat , vždy se mi polámou
rolády dělám často tak vyzkouším i tuto
Tak to je první roláda, která se mi kdy povedla :).
roládu mám ráda. Je lehká a chutná celé rodině.