Pineapple - crumble

Suroviny

změklého másla

150 g

třtinového cukru

150 g

kroužků ananasu z konzervy

7 ks

hladké mouky

100 g

kypřícího prášku

1 ČL

vanilkového cukru

1 ČL

vejce

2 ks

Postup přípravy:

Na polevu: 50 g změklého másla, 50 g třtinového cukru, 7 kroužků ananasu z konzevy

Na těsto: 100 g změklého másla, 100 g třtinového cukru (může být méně, já dávám cca 65-70 g), 100 g hladké mouky, 1 čajová lžička kypřícího prášku, 1 čajová lžička vanilkového cukru, 2 vejce

Předehřejte troubu 180 °C, horkovzduch 160 °C. Na polevu smíchejte změklé máslo s cukrem, dokud nezískáte homogenní krémovou směs. Tou potom vymažte formu, na dno trochu silnější vrstvu, okraje stačí pomastit (dobrá je kulatá dortová forma). Na dno formy vyskládejte ananasové kroužky. Vše na těsto smíchejte v míse, lze přidat i pár lžič šťávy z ananasu, vyšlehejte do hladka (ručně nebo robotem). Těsto vlijte do formy a pečte cca 35 minut. Po vyjmutí ještě nechte chvíli ve formě, teprve potom vyklopte. Dá se podávat samotné anebo pro velmi náročné s vanilkovou zmrzlinou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2013 7:33| autor: Dragonisa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist