Pikantní mandle s chilli a rozmarýnem

Suroviny

oloupaných mandlí
500 g
bílek
1 ks
hnědého cukru
4 ČL
soli
4 ČL
chilli
1 ČL
mleté papriky nebo kari nebo dobře rozdrcenéo rozmarýnu (podle chuti)
2 ČL

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 150°C. Mandle rozprostřeme na plech a asi 20 min. pražíme do zlatava (přitom sem tam obracíme, aby byly opražené z obou stran stejně). Vyndáme z trouby a necháme trochu prochladnout. Z bílku vyšleháme sníh, přidáme cukr, sůl, chilli a koření podle výběru, a vmícháme mandle. Promícháme a až se mandle obalí, opět je rozprostřeme na plech. Opékáme asi 30 min, až jsou zlatohnědé a voní kořením. Během pečení je podle potřeby odlepujeme od pečícího papíru a oddělujeme od sebe.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2011 10:25| autor: miklis

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist