Pikantní kotletky s bramborami na medu

pikantni-kotletky-s-bramborami-na-medu-1100x618.jpg

Suroviny

vepřová kotleta

2 ks

červené víno

100 ml

rum

1 PL

med

2-3 PL

brambory

400 g

máslo

2 PL

olivový olej

dle potřeby

provensálské koření

dle chuti

sůl, drcená barevná pepřová směs

dle chuti

Postup přípravy:

Brambory: asi 400 g brambor uvařených ve slupce, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce medu

Maso jemně naklepejte, osolte a okořeňte. Potřete ho olivovým olejem a nechte 30 minut odpočinout. Potom každý plátek opečte z obou stran na olivovém oleji, přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali med a rum a poduste doměkka. Brambory oloupejte a rozkrájejte podélně na čtvrtky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nechte trochu zkaramelizovat. Do pánve nandejte brambory a za opatrného míchání je opečte do červena. Podávejte obložené tropickým ovocem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist