Pijete balenou vodu? Pozor! Můžete z toho být nemocná!

Také jste se nechala přesvědčit o tom, jak blahodárné účinky má na organismus velké množství (rozuměj balené) vody? Také se snažíte dodržovat pít doporučovaných osm sklenek denně? A přesto vám není hej? Možná víme, co za tím vězí.

balena-voda-1100x618.jpg

Stručně řečeno – tělo dostatečný přísun tekutin skutečně potřebuje, ačkoliv ani pití se nevyplatí přehánět, problém tkví v tom, že balená voda, kterou kupuje většina lidí, neobsahuje dostatečné množství magnezia neboli hořčíku.

Totální nedostatek hořčíku

Přesvědčila se o tom i Britka Ahlem Gamri, která se snaze dodržovat zdravý životní styl nikdy nezapomněla na balenou vodu v kabelce. Jenže její zdravotní stav se postupně horšil. Ženu začaly sužovat bolesti kloubů, zrychlený srdeční tep, pocity na zvracení. Tři roky běhala po doktorech: od endokrinologa k neurologovi, od gastroenterologa k imunologovi, vše bylo marné. Pomohl jí až naturopat, který díky testům zjistil, že trpí totálním nedostatkem magnezia.

Není sama. Podle optimističtějších odhadů má deficit magnezia v těle jeden z deseti, podle těch nejpesimističtějších dokonce sedm z deseti lidí. Přitom nedostatek této látky způsobuje například nevolnost, zvracení, problémy se spaním, nepravidelný srdeční rytmus, svalové křeče, slabost, bolesti hlavy, špatný růst nehtů.

článek

Doporučená denní dávka hořčíku

Doporučená denní dávka je 420 mg pro muže a 320 mg pro ženy. Zdálo by se, že této dávky není těžké dosáhnout, pokud jíme například celozrnné obiloviny, ořechy, maso a zelenou listnatou zeleninu. Jenže…

Třeba v zelenině došlo k úbytku magnezia ve srovnání s rokem 1950 až o 80 %! Na vině je velkoprodukce. Kofein, alkohol a cukr zase nutí ledviny vylučovat právě magnezium. A přitom je velmi jednoduchým krokem, jak zvýšit hladinu hořčíku v těle například nahradit balenou vodu za kohoutkovou – ta totiž obsahuje vyšší podíl nejen magnezia, ale i třeba vápníku, ten je účinný právě v kombinaci s magneziem.

Nedostatek hořčíku je o to závažnější, o co je těžší jej odhalit. Z krve se totiž většinou moc nepozná. A tak nezbývá než se zamyslet, zda skutečně máme tolik hořčíku, kolik bychom potřebovali.

Foto zdroj: profimedia.cz

16.9.2014 12:00| autor: Marta Dostoupilová
Více o tématu: hořčíktekutinyvoda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist