Perníkový betlém s polevou

Suroviny

hladká mouka

650 g

moučkový cukr

420 g

jedlá soda

2 ČL

perníkové koření

2 ČL

máslo

50 g

žloutky

4 ks

med

150 g

mléko

6-7 PL

žloutek na potření perníčků

1 ks

bílek

1 ks

citrónová šťáva

pár kapek

Postup přípravy:

Těsto: 650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 50 g rozehřátého másla, 4 žloutky, 150 g medu, 6-7 lžic mléka, 1 žloutek na potření perníčků

Bílková poleva: 1 bílek, 170 g prosátého moučkového cukru, pár kapek citrónové šťávy

Do mísy dáme mouku a všechny sypké ingredience. Promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko. Vypracujeme těsto, které na moukou lehce posypaném válu rozválíme. Pak formičkami nebo podle předem připravené šablony z tvrdého papíru vykrajujeme různé tvary a upečeme v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečené perníčky hned potřeme rozšlehaným žloutkem. Pak perníčky slepujeme a zdobíme hustou polevou, kterou připravíme důkladným utřením bílků s cukrem a citrónovou šťávou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist