Perníčky s medem a skořicí

Suroviny

medu

50 g

celých vajec

3 ks

moučkového cukru

150 g

perníkového koření

1 ČL

skořice

1 špetka

kakaa

1 ČL

jedlé sody

1 ČL

hladké mouky na kynuté těsto

360 g

bílků

1 ks

citrónové šťávy

1 ČL

Postup přípravy:

Smíchej nahřátý med s vejci a změklým máslem. Přidej moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchej mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracuj hladké těsto. To nech zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout. Odpočinuté těsto rozválej na plát silný asi 3 mm a vykrajuj těmi nejoblíbenějšími vykrajovátky na perník. Vykrojené přendej na plech vyložený pečícím papírem. Potři rozšlehaným vejcem a peč v předehřáté troubě při 180°C, 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosej a vyšlehej s bílkem a citrónovou šťávou dohladka. Nech pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendej do zdobícího sáčku a ozdob perníčky, tak jak je libo.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.11.2016 3:39| autor: Adelu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist