Pečené brambory s hermelínem

Suroviny

nových (raných) brambor
750 g
hermelínu
200 g
tvrdého sýra
100 g
másla
1 PL
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Větší brambory dobře opereme, ale neloupeme. Rozpůlíme je po délce a na rozkrojené straně potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle. Brambory vyskládáme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení brambory mírně kropíme vodou, aby byly po upečení křehčí. Brambory vytáhneme z trouby, řeznou plochu potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky hermelínu a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme je do trouby na chvíli zapéci.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2016 7:32| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist