Pečené brambory s hermelínem

Suroviny

nových (raných) brambor
750 g
hermelínu
200 g
tvrdého sýra
100 g
másla
1 PL
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Větší brambory dobře opereme, ale neloupeme. Rozpůlíme je po délce a na rozkrojené straně potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle. Brambory vyskládáme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení brambory mírně kropíme vodou, aby byly po upečení křehčí. Brambory vytáhneme z trouby, řeznou plochu potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky hermelínu a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme je do trouby na chvíli zapéci.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2016 7:32| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist