Pečená perníková jablka

Suroviny

rum
2 PL
jablko
4 ks
perník na strouhání
1 ks
máslo
20 g
vanilkový cukr
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Máslo necháme změknout. Jablka necháme neoloupaná, celá, zbavíme je jadřinců tak, že jablko neprorazíme až na druhou stranu. Vršek jablka seřízneme, aby byla zkosená. Dužinu uchováme a nakrájíme na drobné kousky. Perník nakrájíme na plátky a 3 plátky nastrouháme. Přidáme k dužině spolu s rumem, vanilkovým cukrem a máslem a dobře promícháme. Jablka touto směsí naplníme a dáme do zapékací misky vymazané máslem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Podáváme teplé.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2013 4:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist