Pečená medová žebírka

Suroviny

vepřové žebírka

1500 g

med

3 PL

olej

2 PL

sójová omáčka

1 PL

grilovací koření

2 ČL

pepř

2 ČL

worcestrová omáčka

1 ČL

hořčice

1 ČL

sůl

1 ČL

česneku

5 stroužků

citron

1 ks

Postup přípravy:

V misce rozmícháme tři vrchovaté polévkové lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu a pět rozmačkaných stroužků česneku. Do směsi přidáme olej, kávovou lžičku kremžské hořčice, sójovou a worcesterovou omáčku, vše podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme grilovací koření, znovu dobře promícháme. Žebra nakrájíme na jednotlivé kousky (po kosti), osolíme, opepříme, mírně potřeme marinádou a vložíme do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečeme 10 minut, pak troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme cca 45 minut. Jakmile máme žebra akorát upečená (nesmí se rozpadat, ani být tuhá), vyndáme pekáček a žebra zalijeme zbytkem medové marinády. Při teplotě 165-170 °C necháme dopéci, marináda nám zkaramelizuje a spojí se s masem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2015 8:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist