Pečená medová žebírka

Suroviny

vepřové žebírka
1500 g
med
3 PL
olej
2 PL
sójová omáčka
1 PL
grilovací koření
2 ČL
pepř
2 ČL
worcestrová omáčka
1 ČL
hořčice
1 ČL
sůl
1 ČL
česneku
5 stroužků
citron
1 ks

Postup přípravy:

V misce rozmícháme tři vrchovaté polévkové lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu a pět rozmačkaných stroužků česneku. Do směsi přidáme olej, kávovou lžičku kremžské hořčice, sójovou a worcesterovou omáčku, vše podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme grilovací koření, znovu dobře promícháme. Žebra nakrájíme na jednotlivé kousky (po kosti), osolíme, opepříme, mírně potřeme marinádou a vložíme do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečeme 10 minut, pak troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme cca 45 minut. Jakmile máme žebra akorát upečená (nesmí se rozpadat, ani být tuhá), vyndáme pekáček a žebra zalijeme zbytkem medové marinády. Při teplotě 165-170 °C necháme dopéci, marináda nám zkaramelizuje a spojí se s masem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2015 8:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist