Pečená kůzlečí kýta s rajčaty a rozmarýnem

pecena-kuzleci-kyta-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kůzlečí kýta s kostí
1,3 kg
voda
2 dl
rajče
4 ks
česnek
8 stroužků
olivový olej
2 PL
rozmarýn
3 větvičky
římský kmín
dle chuti
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné a odblaněné maso na několika místech nařízneme na drobné kapsy. Do nich vložíme stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu posypeme kmínem, osolíme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C za pravidelného otáčení, přelévání výpekem a podlévání vodou asi 70 minut. Asi v polovině doby před koncem pečení obložíme kýtu rajčaty nakrájenými na poloviny, opepříme je, osolíme a pokapeme olejem. Dozlatova upečené maso nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a přeléváme šťávou dochucenou solí společně s upečenými rajčaty.

Tip: k masu můžete podávat šťouchané brambory a dušené zelené fazolky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist