Paštičky s kachním masem

Suroviny

listové těsto
1 balení
vejce na potření
1 ks
hladká mouka na vál
dle potřeby
kachní prsíčka
250 g
hroznové víno
100 g
třešňová marmeláda
50 g
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej na opékání
dle potřeby
čerstvý tymián na ozdobení
dle potřeby

Postup přípravy:

Na náplň: 250 g kachních prsíček, 100 g hroznového vína, 50 g třešňové marmelády, mletý pepř, sůl, olej na opečení, čerstvý tymián na ozdobení

Paštičky upečeme podle základního receptu: těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme z něj formičkou kolečka (mohou to být i jiné tvary, např. čtverečky nebo trojúhelníčky).

Náplň: kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Pak je přeložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a dopečeme 7 – 10 minut. Po vychladnutí nakrájíme prsíčka na tenké plátky. Upečené paštičky naplníme plátky kachního masa a každou doplníme troškou marmelády a kuličkou hroznového vína. Hotové paštičky ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist