Pappardelle s hřiby a smetanou

Suroviny

čerstvých hřibů
120-125 g
sušených hřibů
10 g
malá cibule
1 ks
másla
125 g
smetanového taveného sýra
100 g
sladké smetany
500 g
vařené šunky
50 g
sůl, mletý pepř
pappardelle (velmi široké ploché nudle)
500 g

Postup přípravy:

Sušené hřiby namočíme na 30 minut. Rozpustíme máslo a velmi jemně nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme, zalijeme polovinou smetany a vmícháme na malé kousky nakrájený tavený sýr. Přidáme směs čerstvých a sušených hub i s vodou, v níž byly namočené a 15 minut vaříme. Osolíme a dostatečně okořeníme čerstvě mletým pepřem. Šunku nakrájíme na nudličky, krátce ji osmahneme na pánvi a přidáme do omáčky. Přidáme zbytek smetany a ještě chvíli povaříme.

Pappardelle, uvařené „al dente“, dáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčnou a dle chuti ještě opepříme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist