Panenka v šátku s petrželkou

Suroviny

vepřová panenka
800 g
listové těsto
1 balíček
olivový olej
dle potřeby
sušená petrželová nať
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby
vejce na potření
1 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, osolíme a posypeme sušenou petrželkou. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se. Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist