Ostrá a kyselá polévka s tofu

Suroviny

sušené a ve vodě namočené čínské houby Shi-také
4-6 ks
vařené libové vepřové nebo kuřecí maso
125 g
tofu
1 balíček
scezené konzervované bambusové výhonky
60 g
čínský vývar nebo voda
6 dcl
rýžové víno nebo suché sherry
1 PL
světlá sójová omáčka
1 PL
rýžový vinný ocet
2 PL
obilná pasta
1 PL
sůl
mletý bílý pepř
1 ČL
jarní cibulka
5-7 ks
kuře
750 g
vepřová žebírka
750 g
studená voda
3,75 l
rozdrcený zázvor
3-4 ks
čínské rýžové víno
3-4 PL

Postup přípravy:

Čínský vývar: 750 g kuřete, 750 g vepřových žebírek, 3,75 l studené vody, 3-4 kousky rozdrceného zázvoru, 3-4 svazky jarní cibulky, 3-4 lžíce čínského rýžového vína

Houby 20-25 minut před použitím namočíme do horké vody. Pak je procedíme, vymačkáme z nich vodu a zbavíme tvrdých nožiček.

Jemně je pokrájíme. Na tenké nudličky nakrájíme maso, tofu a bambusové výhonky. Vývar nebo vodu přivedeme ve woku nebo velké pánvi do varu a přidáme všechny ingredience. Vše znova přivedeme k varu a vaříme 1 minutu.

Přilijeme víno, sójovou omáčku a vinný ocet. Když se polévka začne znovu vařit, přidáme obilnou pastu pro zahuštění.

Pšeničná nebo kukuřičná pasta se připravuje tak, že smícháme 1 díl pšeničné (kukuřičné) mouky s 1 1/2 dílem studené vody. Směs pečlivě rozmícháme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist