Ořechový puding

Suroviny

máslo

50 g

moučkový cukr

50 g

vejce

3 ks

pískový cukr

30 g

polohrubá mouka

100 g

nastrouhaná citrónová kůra

1 ČL

jádra vlašských ořechů

100 g

máslo na vymazání formy

dle potřeby

prosetá strouhanka na vysypání formy

dle potřeby

Postup přípravy:

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušlehejte sníh, do kterého zašlehejte pískový cukr. Do žloutkové pěny opatrně vmíchejte polovinu sněhu, prosetou mouku, citronovou kůru a nastrouhané ořechy. Nakonec vmíchejte zbylý sníh. Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou pudingovou formu (pokud použijete formu bez víčka, zakryjte ji alobalem a dobře utěsněte) naplňte těstem do dvou třetin, uzavřete víčkem, vložte do hrnce s teplou vodou dosahující do poloviny formy a zvolna vařte asi 60 minut. Po částečném zchladnutí puding vyklopte. Podávejte s kompotem, vinnou pěnou nebo sirupem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist