Ořechový puding

Suroviny

máslo
50 g
moučkový cukr
50 g
vejce
3 ks
pískový cukr
30 g
polohrubá mouka
100 g
nastrouhaná citrónová kůra
1 ČL
jádra vlašských ořechů
100 g
máslo na vymazání formy
dle potřeby
prosetá strouhanka na vysypání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků ušlehejte sníh, do kterého zašlehejte pískový cukr. Do žloutkové pěny opatrně vmíchejte polovinu sněhu, prosetou mouku, citronovou kůru a nastrouhané ořechy. Nakonec vmíchejte zbylý sníh. Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou pudingovou formu (pokud použijete formu bez víčka, zakryjte ji alobalem a dobře utěsněte) naplňte těstem do dvou třetin, uzavřete víčkem, vložte do hrnce s teplou vodou dosahující do poloviny formy a zvolna vařte asi 60 minut. Po částečném zchladnutí puding vyklopte. Podávejte s kompotem, vinnou pěnou nebo sirupem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist