Omáčka z okurek se smetanou
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou a necháme chvíli provařit. Poté přidáme nastrouhané okurky a pro lepší chuť vylepšíme trochou láku z okurek. Osolíme a necháme asi 20 minut vařit. Podle chuti dochutíme octem a cukrem a podáváme s vařených vejcem a domácím knedlíkem.
Rychlá a výborná omáčka z nákládaných okurek – něco podobného dělávám také !
Okurková omáčka je omáčka našeho mládí. Často ji dělávali ve školní jídelně.
Tuhle omáčku dělávala moje máma,vyla výborná.Ještě vařila i cibulkovou.
Taky tuhle omáčku dělám a je výborná, doporučuji 🙂
okurková omáčka – dobrá a dobré ingredience, připomíná mi trošku když jsem dělala hovězí a la Stroganoff
zaujimave, co je to ten lak? zeby stava z uhoriek? toto by som aj ja skusila mojej dcerke dat.
Neskusila. Vyskusam. Moze to byt zaujimave.
to je něco jako Znojemská omáčka nemám pravdu?!
ještě jsem okurkovou omáčku nezkoušela, tak uvidíme, může být dobrá
Tak této jsem se vždycky vyhýbala. Ale poté, co jsem zkusila už i křenovou, tak se asi přemohu a vyzkouším. Vypadá zajímavě
Tuto omáčku určitě vyzkouším, zatím jsem z okurek dělala jenom znojemskou.
tak to musí být dobré jídlo okurky mám ráda moc
já ji dělám s cibulkovým základem , který potom přepasíruji !
nenáročný a výborný recept, zdravé jídlo i pro děti, 🙂 MOC MI CHUTNÁ I MUJ MALY BRASKA NEODOLÁ :))
Tuto omáčku dělám už léta a můžu říct,že ji máme rádi .Dělám ji místo koprovky.