Omáčka se šunkou a křenem
Máslo přepustíme, orestujeme na něm najemno krájenou cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a orestujeme na světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce povaříme. Do hotového bešamelu přidáme nastrouhaný křen a přelijeme...
Recept vypadá lákavě. Určitě jej vyzkouším.
místo nastrouhaného křenu můžete do omáčky přidat kopr – zůstala bych u křenu
Namísto nastrouhaného křenu můžete do omáčky přidat kopr, okurky nebo houby – já zůstanu u křenu !
Nemám moc ráda když je křenová omáčka mléčná.
Křenovou omáčku mám moc ráda! 🙂
Křenovku u nás mám ráda jen já, ale občas si jí udělám.
tenhle recept neznám – dělávám křenku z mléka a mouky
Křenovou omáčku děláme je doma hodně oblíbená s uzeným masem.Hned bych si dala 🙂