Norimberské perníčky s oříšky a mandlemi

Suroviny

hladké mouky

300 g

prášek do pečiva

1 ks

mandlí

50 g

lískových oříšků

50 g

vlašských oříšků

50 g

proslazeného kandovaného ovoce

50 g

rozinek

50 g

skořice

1/2 ČL

tlučených hřebíčků

5 ks

mletého badyánu

1 špetka

kakaa

1 PL

strouhaná citronová kůra

mléka

1 hrnek

medu

3 PL

rozehřátého rostlinného tuku

2 PL

cukru

100 g

vejce

1 ks

Postup přípravy:

V teplém mléce rozpustíme med, tuk a cukr a nakonec zašleháme vejce. Na vál připravíme všechny sypké přísady, promícháme je a zaděláme medovým mlékem. Pokud se nám těsto zdá příliš měkké, přidáme trochu mouky. Dobře propracované těsto dáme do mikrotenového sáčku nebo ho přikryjeme alobalem, aby neosychalo, a necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.

Pak je vyválíme na 1/2 cm tlustou placku, z níž vykrájíme kolečka různých velikostí. Upečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v nepříliš horké troubě, aby med nekaramelizoval a nehořkl.

Po vychladnutí potřeme kousky bílkovou, rumovou nebo citronovou polevou (na 125 g prosátého moučkového cukru 1 bílek a 1 lžička rumu nebo citronové šťávy).

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist