Norimberské perníčky s oříšky a mandlemi

Suroviny

hladké mouky
300 g
prášek do pečiva
1 ks
mandlí
50 g
lískových oříšků
50 g
vlašských oříšků
50 g
proslazeného kandovaného ovoce
50 g
rozinek
50 g
skořice
1/2 ČL
tlučených hřebíčků
5 ks
mletého badyánu
1 špetka
kakaa
1 PL
strouhaná citronová kůra
mléka
1 hrnek
medu
3 PL
rozehřátého rostlinného tuku
2 PL
cukru
100 g
vejce
1 ks

Postup přípravy:

V teplém mléce rozpustíme med, tuk a cukr a nakonec zašleháme vejce. Na vál připravíme všechny sypké přísady, promícháme je a zaděláme medovým mlékem. Pokud se nám těsto zdá příliš měkké, přidáme trochu mouky. Dobře propracované těsto dáme do mikrotenového sáčku nebo ho přikryjeme alobalem, aby neosychalo, a necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.

Pak je vyválíme na 1/2 cm tlustou placku, z níž vykrájíme kolečka různých velikostí. Upečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v nepříliš horké troubě, aby med nekaramelizoval a nehořkl.

Po vychladnutí potřeme kousky bílkovou, rumovou nebo citronovou polevou (na 125 g prosátého moučkového cukru 1 bílek a 1 lžička rumu nebo citronové šťávy).

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist