Naordinujte si domácí infuzi! Chutná, hřeje, voní…

Zima pomalu přichází a přináší s sebou také vánoční a silvestrovské oslavy. Nejen k oslavám ale patří pokušení…
Až se budete chtít trochu rozptýlit, zkuste si připravit s pomocí ovoce, zeleniny, či bylin originální infuzi.
Proces přípravy, je jako dobrodružná výprava do pestré škály chutí přírody. Vydejte se s námi do světa barev, chutí a vůní, budeme vás vést…

Jak na to

Vyberte si sezónní zralé ovoce, zeleninu či byliny. Ingredience pečlivě omyjte, opláchněte a usušte. Velikost dávky záleží na vaší chuti. Veškeré ingredience vložte do tzv. infuzní nádoby, kterou lze vzduchotěsně uzavřít a naplňte ji oblíbenou variantou lihoviny.
Nechte vše louhovat po dobu minimálně dvou dnů a poté ochutnejte.

Tip: Upřednostňujete-li silnější chuť, louhujte déle a přidejte více ingrediencí. Pokud je pro vás naopak chuť příliš silná, přidejte více alkoholu.

Výsledný nápoj podávejte vychlazený s ledem nebo ho použijte do míchaných nápojů. Hotový nápoj ozdobte čerstvým sezónním ovocem.

Pozor! Průběh louhování bedlivě sledujte. Začne-li se nálev zbarvovat, neprodleně odstraňte všechno ovoce.

Pro inspiraci přinášíme tip na infuzi s jablky, skořicí a hřebíčkem.

Do infuzní nádoby vložte na plátky nakrájená jablka různých odrůd. Přidejte několik kusů skořice a hřebíčku. Zalijte například Finlandia Vodkou a nádobu pečlivě uzavřete. Nechte louhovat 3 až 4 dny. Nápoj můžete podávat chlazený nebo na zahřátí v kombinaci s horkým jablečným moštem.

Zachovejte si čistou mysl. Pijte s rozvahou.

Recepty Finlandia Vodky přinesla Eva Gruberova.
Přejeme vám dobrou chuť! .-)

23.11.2006 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist