Nákyp s rýží a ovocem

Suroviny

rýže
400 g
hrušky
2 ks
nektarinky (broskve)
2 ks
mléka
1 l
cukru
2 ČL
vanilkové cukry
2 ks
vejce
2 ks
hřebíčky
3 ks
másla
150 g
citron
1 ks
soli
1 špetka

Postup přípravy:

Rýži uvaříme v lehce osolené vodě, se 3 hřebíčky. Vodu slijeme, hřebíčky vyndáme, zalijeme horkým mlékem, dovaříme úplně do měkka. Přídáme 2 vanilkové cukry, 2 lžíce cukru, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, kousek másla. Žloutky zamícháme do prochladlé rýže, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do rýže. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno dáme polovinu rýže, na ni naskládáme nakrájené, umyté ovoce, přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla. Pečeme při 150 °C asi 45 minut.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2011 6:26| autor: lucinqa77

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist