Nákyp s rýží a ovocem

Suroviny

rýže
400 g
hrušky
2 ks
nektarinky (broskve)
2 ks
mléka
1 l
cukru
2 ČL
vanilkové cukry
2 ks
vejce
2 ks
hřebíčky
3 ks
másla
150 g
citron
1 ks
soli
1 špetka

Postup přípravy:

Rýži uvaříme v lehce osolené vodě, se 3 hřebíčky. Vodu slijeme, hřebíčky vyndáme, zalijeme horkým mlékem, dovaříme úplně do měkka. Přídáme 2 vanilkové cukry, 2 lžíce cukru, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, kousek másla. Žloutky zamícháme do prochladlé rýže, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do rýže. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno dáme polovinu rýže, na ni naskládáme nakrájené, umyté ovoce, přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla. Pečeme při 150 °C asi 45 minut.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2011 6:26| autor: lucinqa77

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist