Mozeček z květáku s cibulkou
Květákové růžičky uvaříme ve slané vodě doměkka a poté nasekáme najemno. Na másla zpěníme cibulku, přidáme květák a 2 vajíčka, mícháme do požadované konzistence. Osolíme, opepříme a na talíři posypeme jarní cibulkou nebo pažitkou. Podáváme s bramborem nebo s pečivem.
Květákový mozeček – rychlý , levný a naprosto skvělý recept !
Výborné jídlo, ale u nás ho jím jen já ostatní jedí jen obalovaný květák.
Na ozdobení mozčku přidávám ještě šnitlik a pórek,vynikající s kaší bramborovou.
Květák velmi miluju, ať už obalovaný, nebo mozeček, nebo květákové placky či nakyselo, zavařený s dalšími druhy zeleniny. Mozeček s vařenýma brambůrkama a rajčatovým salátkem je to pravé potěšení pro mé chuťové buňky 🙂
občas si také děláme květák s vajíčky, je to docela dobré zeleninové jídlo
tak to jsme si dělaly a chutnalo nám to hodně
mozeček z květáku dělám dost často, máme ho rádi
Ja tento recepút robievam vždy,ked už máme masa po krk ,mám málo času a treba rýchlo niečo navariť.Ja ho robievam z celého karfiolu a minimálne 8-10 vajec pre celú rodinu,plus manžel si to ochutnáva štiplavou paprikou a č.kortením.
Vše ,co se týká květáku mame rádi.Je to klasický recept ,který často děláme ,když je květáková sezona.
dostala som chut, pojdem kupit karfiol a mame na veceru. vdaka za super rychly tip
rozhodně zajímavý zeleninový recept – určitě zkusím
lepší buchty neznám 🙂
velmi dobré
Známý, ale dobrý recept, mám moc ráda
mozeček taky děláme, nevím na co jsou tu recepty na takováto jednoduchá běžná jídla.
jedno z nejlepsich jidel, ktere znam 🙂
To je dobrůtka
fajn inspirace
květák miluju na jakýkoli způsob
taky si rádi občas dáme
jj ten je nejlepší teplý
dělám také. Je vynikající