Moučník z Kyšky s čokoládou

Suroviny

vejce
2 ks
cukr
1 hrnek
kyška
1 hrnek
hladká mouka
2 hrnky
hera
200 g
kakao
2 PL
jedlá soda
2 ČL
skořice
1 ČL
marmeláda
čokoláda
kokos

Postup přípravy:

Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky.

Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2 lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa. Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy.

Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150 °C. Po upečení buchtu necháme důkladně vychladnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme ho připravenou čokoládou.

Vše posypeme kokosem.

Lze použít i citronovou polevu 100 g cukru moučky a tři lžíce citronové štávy.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist