Moučník z Kyšky s čokoládou

Suroviny

vejce
2 ks
cukr
1 hrnek
kyška
1 hrnek
hladká mouka
2 hrnky
hera
200 g
kakao
2 PL
jedlá soda
2 ČL
skořice
1 ČL
marmeláda
čokoláda
kokos

Postup přípravy:

Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky.

Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2 lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa. Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy.

Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150 °C. Po upečení buchtu necháme důkladně vychladnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme ho připravenou čokoládou.

Vše posypeme kokosem.

Lze použít i citronovou polevu 100 g cukru moučky a tři lžíce citronové štávy.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist