Mexická polévka se zázvorem a petrželkou

Suroviny

mrkve
4 ks
celeru
1/2 ks
kousek čerstvého zázvoru
vývaru (zeleninový nebo maggi)
1 kostka
sladká smetana
1 ks
sůl, bílý pepř
koření mexiko gril
petrželka na ozdobení

Postup přípravy:

Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Poté dáme vařit do osolené vody a přidáme kostku vývaru. Vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhaný kousek zázvoru. Jeho chuť je dost výrazná, přidáváme jej podle chuti. Přilijeme smetanu a přidáme mexické koření. Dochutíme solí a pepřem, hotovou a nalitou polévku posypeme sušenou nebo čerstvou petrželkou a podáváme.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist