Mandlová bábovka s čokoládou

Suroviny

máslo

140 g

strouhanka

vejce

5 ks

cukr moučka

140 g

hladká mouka

280 g

prášek do pečiva

1 balíček

citrónová kůra

mléko

125 ml

vanilkový cukr

1 balíček

mleté mandle

50 g

mandlové lupínky

2 hrsti

čokoláda

50 g

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Předehřejeme troubu na 170 stupňů, formu vymažeme a vysypeme strouhankou.Máslo vyšleháme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle, znovu prošleháme.Vmícháme mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy, posypeme polovinou čokolády, zalijeme částí zbývajícího těsta, posypeme zbývající čokoládou a zalijeme zbývajícím těstem. Pečeme asi 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2011 9:35| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist